alergeny,alkaloidy,org-kyseliny

Alergeny
Stanovení alergenů screningovou metodou ELISA:
– Vajec
– Oříšků
– Vlčího bobu (lupin)
– Celkových mléčných alergenů
– Lepku neboli glutenu (gliadin)
Metody stanovení:
Stanovení vaječného alergenu screningovou metodou ELISA
Stanovení alergenu oříšků screningovou metodou ELISA
Stanovení alergenu vlčího bobu (lupin) screningovou metodou ELISA
Stanovení celkových mléčných alergenů screningovou metodou ELISA
Stanovení glutenu (gliadinu) metodou ELISA firmy R-Biopharm
 
Alkaloidy
Stanovení alkaloidů pomocí HPLC-UV:
– Kofein
– Theobromin
– Chinin
Metoda stanovení:
Stanovení kofeinu, chininu a theobrominu HPLC-UV
 
Organické kyseliny
– Kyselina askorbová
– Kyselina citrónová
– Kyselina fumarová
– Kyselina jablečná
– Kyselina jantarová
– Kyselina maleinová
– Kyselina mléčná
– Kyselina octová
– Kyselina šťavelová
– Kyselina vinná
Metoda stanovení:
Stanovení karboxylových kyselin HPLC-UV
 
Vitamíny
– Vitamin C (kyselina askorbová)
Metoda stanovení:
Stanovení vitaminu C HPLC-UV
Stanovení obsahu kyseliny askorbové titračně
 
Cholesterol
– Cholesterol
Metoda stanovení:
Stanovení cholesterolu  HPLC-UV